Inici

 

PUBLICACIONS DEL CENTRE D'ESTUDIS DE LA CONCA DE LA BARBERÀ

 

 

PUBLICACIONS 2011               

 

APLEC DE TREBALLS 29

La revista Aplec de Treballs, és una revista de divulgació històrica, etnològica, arqueològica i geogràfica de les diverses poblacions de la Conca de Barbera i rodalies. Són articles que estan escrits per estudiosos i investigadors de la zona. Amb aquesta tasca divulgativa, es pretén donar a coneixer l'activitat de l'Entitat així com constatar la missió en pro de la cultura de les nostres contrades. Aquesta revista vol portar un gra de sorra més a l'activitat de vertiginosa divulgació historico-cultural de Catalunya, i espera ser una contribució més al conjunt de publicacions locals i comarcals del Principat.

                En present Aplec de Treballs. el Centre ha homenatjat a l'associació " Ermitans de Sant Joan " per la seva tasca durant 18 anys, reconstruint l'emblemàtica Ermita de Sant Joan de Montblanc, i al Dr. Josep M. Sans Travé, solivellenc, historiador, arxiver i home de pais.

L'acte es va celebrar el dia 29 de maig a la Sala d'Actes del Museu Arxiu de Montblanc i Comarca i fou presidit pel Sr. Jordi Agràs,director dels Serveis Terrtorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i per I·l·lm. batlle de Montblanc Sr. Josep Andreu. L'Aplec fou presentat per la Dra. Sofia Mata de la Cruz, mentre que Gener Gonzalvo va glosar la vida i obra del Sr. Josep M. Sans Travé i Josep Pau Jàvega va parlar en nom dels Ermitans de Sant Joan.

    Presentació del Aplec, d'esquerra a dreta : Josep M. Grau, Josep M. Sans Travé, Josep Andre, Jordi Agràs, Enric Capdevila ( Batlle de Solivella ) i Josep Pau Jàvega

CLIQUEU DAMUNT DEL LLIBRE PER VEURE EL CONTINGUT

                                                  PER VEUER EL COMENTARI DE LA DRA. SOFIA  MATA DE LA CRUZ CLIQUEU AQUÍ

                                                            PER VEURE EL SUMARI DE LA PUBLICACIÓ CLIQUEU AQUÍ

 

PUBLICACIONS 2010.

LA GUERRA DEL FRANCÈS A LA CONCA DE BARBERÀ. ( 1808 - 1814 )

Últim llibre publicat pel CECB, del 27 de novembre de 2010. Els textos publicats són els continguts de les conferencies que els respectius autors pronunciaren entre els mesos de maig i octubre de 2008, en diversos municipis de la Conca de Barberà, per commemorar el bicentenari de la Guerra del Francès, coordinats per Josep M. Grau Pujol, president del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà i Gabriel Serra Cendrós, Tècnic de Cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

SUMARI

Pròleg : La Guerra del Fracès vista des del territori.. Josep M. Torras i Ribé.

L'impacte de la Guerra del Francès a la Coca de Barberà. Josep. M. Grau i Pujol.

Els desastres de la guerra al Camp de Tarragona i a la Conca de Barberà. Manuel Güell i Junkert.

La batalla de Valls ( Pont de Goi, 25 de febrer de 1809 ). Francesc Murillo i Galinany.

La destrucció dels arxius durant la Guerra del Francès a la Conca de Barberà. Josep M. Porta i Balanyà.

La Guerra del Fracès a Montblanc. Dades per al seu estudi. Gabriel Serra i Cendròs.

Addenda : Agustina d'Aragò hauria pogut ésser montblanquina. Josep M. Grau i Pujol

 

  Clica a la imatge per baixar-te el llibre en pdf                                                             Per veure un comentari del llibre clica aquí

 

APLEC DE TREBALLS 28

La revista Aplec de Treballs, és una revista de divulgació historica, etnologica, arqueologica i gegografica de les diverses poblacions de la Conca de Barbera i rodalies. Són articles que estan escrits per estudiosos i investigadors de la zona. Amb aquesta tasca divulgativa, es pretén donar a coneixer l'activitat de l'Entitat així com constatar la missió en pro de la cultura de les nostres contrades. Aquesta revista vol portar un gra de sorra més a l'activitat de vertiginosa divulgació historico-cultural de Catalunya, i espera ser una contribució més al conjunt de publicacions locals i comarcals del Principat.